Zwanger & Sport.......... Prè en post natale cursus

De Zwanger&Sport cursus bestaat uit een half uur educatie powerpoint ( Zwanger&Fit ) volgens concept ,  Fysio Physics.

En een uur sport, Pilates- Yoga- Body Shape- Aqua training- Cardio & Fitness- stabilliteit training- rug&bekken Training en nog veel meer !! Lees verder over de inhoud educatie & lessen bij cursus .

De lessen zijn zo compleet en doeltreffend dat ik durf te zeggen.

"absoluut voor de vrouw van nu!"
Fit en Stabiel rond de zwangerschap!


Wat houdt Zwanger&Sport in

Zwanger&Sport is een leuke, sportieve en eigentijdse manier om fit te blijven tijdens de zwangerschap, je voor te bereiden op de bevalling en snel weer in shape te komen na de bevalling. Als moderne zwangere vrouw wil je natuurlijk niet meer dan nodig in gewicht aankomen en op een aangepast niveau blijven sporten. De bestaande zwangerschapsgym voorziet niet meer in deze behoefte. Het is aangetoond dat zwangere vrouwen die aan sport doen zich fijner voelen, een makkelijkere bevalling hebben en minder overgewicht hebben na de bevalling. Daarnaast is het ook gezond voor je baby. Echter dient het sporten wel te gebeuren op een verantwoorde en aangepaste wijze. De fysio-therapeutisch en medisch verantwoorde cursussen die bestaat uit sporten op aangepast niveau, voorbereidende oefeningen op de bevalling (denk aan het opvangen van weeën en ademhalings- en perstechnieken) en gerichte educatie.

Waarom is Zwanger & Sport zo uniek ???

Een sportief programma speciaal voor zwangere vrouwen is al uniek, maar nieuw zijn de combinatie`s van educatieve lessen met cardio/fitness en body shape- Perfect Pilates Peri Partum - aqua training - yoga -is gebaseerd op het VET-principe van Fysio Physics: Voeding, Educatie en Training. Deze drie onderdelen zijn nauw op elkaar afgestemd. De onderwerpen uit het cursusboek worden in de educatieve lessen behandeld met behulp van presentaties en een kennisquiz. Aansluitend krijg je oefeningen die betrekking hebben op het zojuist behandelde onderwerp. Bijvoorbeeld: de onderwerpen van de educatieve les zijn ademhalingstechnieken (“hijgen en puffen”), perstechnieken en pershoudingen en hoe weeën op te vangen, dan krijg je vervolgens oefeningen die direct hierop aansluiten. In het Zwanger&Fit educatie lessen staan ook oefeningen voor thuis en artikelen om te lezen. Natuurlijk komt ook gezonde voeding aan de orde. De training bestaat uit een combinatie van cardio/fitness, groepslessen en therapeutische oefeningen. De cursussen zijn actief, educatief en gezellig. De lessen worden gegeven door mijzelf waarvoor ik voor elke diccipline een speciale zwangerschap opleiding hebben gevolgd.

Deze opleiding is erkend door het Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF). Ook is deze cursus aangesloten bij Bewegen als medicijn (BAM) De instap voor deze cursussen is vanaf 18 weken tot maximaal 28 weken in de zwangerschap. Vrouwen met bekken-instabiliteit, heup of rugklachten hebben juist heel veel baat bij deze cursus . De Medical 4xT Methode bij zwangerschap gerelateerde bekken/heup of rug pijn kun je door de nieuwste techniek op tapen en medical fitness oefeningen direct van pijn verlost zijn en weer normaal funtioneren. Dit is een ontzettende positieve vooruitgang voor vrouwen met dit soort klachten. Maar mochten de bekkenklachten toch ernstigere vormen gaan aannemen dan bent u ook bij Club Pellikaan op het juiste adres... Birgit Post-hoes is ademhaling/ ( bekken) fysio therapeut. Zij kan vaak al bij 1 behandeling de gerichte oefeningen geven die in de lessen gewoon kunnen worden voortgezet.

Hoe lang duurt de Zwanger& Sport cursus

De cursus duurt vijftien lessen waarvan negen lessen tijdens de zwangerschap (Zwanger & Fit) wat bestaat uit Sport- Educatie- Fysio therapeutische oefeningen en Medisch Fitness ( les 9 is Partneravond) en zes lessen na de bevalling (Bevallen & Fit) wat bestaat uit hersteltraining in groeples vormen ( les 6 is een Aktieve Wekom Baby feest met baby massage ) Tijdens de cursus krijg je wekelijks een educatieve les, waarvan je de documentatie in een mooi mapje mee naar huis krijgt, en thuis de oefeningen kunt bijhouden, aansluitend wordt er, onder begeleiding, in groepsverband gesport. Je kunt daarnaast desgewenst nog een of twee keer per week zelfstandig sporten bij jouw eigen sportclub . De wetenschappelijke conclusies omtrent de zwangerschap zijn door de nieuwste ontwikkelingen en onderzoeken aangetoond dat het veilig en effectief is, en juist hele positieve effecten hebben op moeder en baby. De Medical 4xT Methode bij zwangerschapsgerelateerde bekkenpijn: is een methode die ontwikkeld is voor bekken/rug en heup klachten, maar dit is alleen van toepassing bij het beginstadium van de klachten.

Van de zwangere vrouw krijgt ongeveer 48-56% te maken met bekken/rug en heup klachten. Door testen- trigger-tapen en training kan ook deze tijdelijke kwetsbare groep "zwangere vrouwen" klachtenvrij functioneren en sportief en fit blijven tijdens en na de zwangerschap.

Wat zijn de effecten van Zwanger&Fit/Sport

- Perfect Pilates Peri Partum - Medical 4xT Methode bij zwangerschapsgerelateerde bekkenpijn.

 • Fitter zijn
 • Zich fijner en zekerder voelen
 • Minder angst hebben voor de bevalling
 • Een gezondere bloeddruk hebben
 • Minder kans op zwangerschapsdiabetes hebben
 • Gezonder en bewuster eten
 • Meer energie hebben
 • Minder depressief zijn (ook na de bevalling, postnatale depressie)
 • Minder last hebben van ongewenst urineverlies (Incontinentie klachten)
 • Eerder op hun oude gewicht zijn na de bevalling
 • minder kans op bekken/heup en rug pijn hebben (Bekken instabiliteit)
 • Verbeterde algehele belastbaarheid
 • Verbeterde piekvermogen
 • Verbeterde arbeidspecifieke belastbaarheid
 • Verbeterde sportspecifieke belastbaarheid


Je hoeft niet sportief te zijn om deel te nemen aan deze cursus of lid te zijn van de aangeven sport club`s.
Het zijn actieve programma`s waarin je met je mede cursisten al je bevallings verhalen kwijt kunt en niet te vergeten....... je baby eindelijk kunt laten zien. Je krijgt Fitness /Pilates oefeningen,houding tips (mbt dragen en tillen) en je leert baby massage om kwaaltjes pijntjes tegen te gaan en een tevreden en blije baby te hebben. Daarna volgt er een 5-weekse training, back in shape ( post partum)Ik houd van variatie en het zal je tijdens alle sportmomenten, tijdens en na je zwangerschap verbazen van wat je allemaal kan en mag.

Zwangerschaps Perfect Pilates Peri Partum , yoga, body shape en Aqua training, maar ook cardio/ fitness wisselen elkaar af.

Ik geef mijn lessen bij Club Pellikaan Amersfoort De brand 5 3823 LE Amersfoort, Tel: 033 - 456 29 82

Vanaf Oktober 2016 ook te volgen bij Club Pellikaan Apeldoorn Frankenlaan 42 7312 TD Apeldoorn Tel: 013-4364746

 

 

 

 

 

 

 

Lees
het krantenbericht AD februari 2012

Lees
Magazine For You (2013)
Copyright